SC UZINA TERMOELECTRICA GIURGIU SA
Locatie:
Romania, 8375 Giurgiu, sos. Sloboziei 194

ORASUL GIURGIU – centrul politico-administrativ, economic si cultural, este resedinta judetului Giurgiu si are statut de municipiu, port la Dunare. Este situat in partea de sud a tarii, in lunca si pe malul stang al Dunarii.

Orasul are 75.000 de locuitori si o suprafata de 2.000 hectare.Ca port la Dunare, orasul Giurgiu are legaturi fluviale cu cele opt tari riverane ale Dunarii din Europa de Est si Centrala si iesire la Marea Neagra.

Incepand din anul 1993, odata cu terminarea canalului Rin-Main-Dunare s-a asigurat si deschiderea spre tarile vest europene si cu iesire la Marea Nordului prin Rotterdam, pentru nave cu capacitate de pana la 1.500 tone DW.

PREZENTARE GENERALA

SC Uzina Termoelectrica Giurgiu SA - este amplasata in partea de vest a municipiului Giurgiu - port la Dunare. Societatea are ca profil de baza producerea energiei electrice si a energiei termice - fiind singura sursa de alimentare cu energie termica din municipiul Giurgiu.

Energia termica este distribuita populatiei si agentilor economici prin 45 puncte termice, proprietate Consiliu Judetean Giurgiu. Energia electrica produsa este livrata in sistemul national la tensiunea de 110kV. Terenul ocupat cuprinde incinta actuala cu o suprafata de 140 ha si incinta CT 4x105 t/h ( centrala termica casata la acest moment ) cu o suprafata de 58 ha.

Primul grup de 50MW a fost pus in functiune in anul 1984.

SCURT ISTORIC

Centrala electrica de termoficare Giurgiu a fost construita la inceputul deceniului IX ca urmare a industrializarii puternice a municipiului Giurgiu. Aceasta centrala a fost proiectata si construita cu o capacitate de producere a energiei termice de 735 Gcal/h, energie termica necesara atat unor intreprinderi mari consumatore de astfel de resurse, intreprinderi aflate la finalul investitiei ( ex: F-ca de zahar, Textile, Combinatul Chimic ), cat si incalzirii populatiei municipiului Giurgiu.

Astfel s-au construit si pus in functiune esalonat ( 1984, 1985, 1986 ) trei cazane energetice de 420 t/h utilizand lignit si trei turbine de 50MW ( o turbina cu condensatie si doua turbine in contrapresiune).

Dupa 1990 industria municipiului Giurgiu a inregistrat o scadere dramatica a productiei ceea ce a condus la o serie de masuri:
- cedarea in sistem a unei turbine cu contrapresiune
- renuntarea la consumatorii de abur industrial

S-au luat masuri de restructurare astfel incat sa fie posibila functionarea singurului producator de energie din judetul Giurgiu, astfel:
- un cazan de abur energetic 420t/h a fost transformat pentru functionarea pe huila
- s-a construit o statie de pretratare a apei
- s-a inceput reabilitarea retelelor de termoficare

DESCRIEREA CENTRALEI

Instalatii termomecanice
Centrala este echipata cu trei cazane de 420t/h tip CR 1244, fabricatie Vulcan Bucuresti, doua cazane de abur industrial de 105t/h fabricatie Vulcan Bucuresti, o turbina DKU 50 si o turbina DSL 50 fabricatie I.M.G.B.

S.C. UZINA TERMOELECTRICA GIURGIU S.A. - click pentru detalii
Proiectele noastre
Centrala pe gaze de 450 MW cu ciclu mixt
BURLACENI, REPUBLICA MOLDOVA
Centrala pe gaze de aproximativ 120 MW
IN MUNICIPIUL GIURGIU
Green-brown field gas fired power plant
IN GIURGIU
UZINA TERMOELECTRICA GIURGIU
IN GIURGIU
 
Referinte
1. Procurarea de echipament termomecanic pentru CET Deva
Valoare proiect 21.800.000 USD
2. Initierea proiectului green-field pentru o noua termocentrala de 800 MW in Zona Libera Galati
Valoare proiect 1,3 mld EUR
3. Privatizarea CET Giurgiu si realizarea unui proiect green-brown field de aproximativ 200 MW
Valoare proiect 150 mil EUR